Skriv ut

Vi söker miljöinspektör med inriktning livsmedel och hälsoskydd

Till Samhällsbyggnadsförvaltningen söker vi en positiv och flexibel miljöinspektör för att förstärka vår tillsyn. Vi erbjuder dig ett varierande och utmanande arbete tillsammans med trevliga och erfarna kollegor.

Arbetsbeskrivning

Till att börja med arbetar du heltid med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen. Du kommer att förbereda och genomföra inspektioner och revisioner av livsmedelsanläggningar, handlägga inkommande registreringar samt utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar. På något års sikt kommer du även att arbeta med inventering och handläggning av enskilda avloppsanläggningar samt hälsoskydd. Arbetet innebär mycket kontakter med företagare, privatpersoner och tjänstemän inom våra fyra kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller liknande. Du ska ha god kunskap om livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en fördel. Du kommunicerar på ett enkelt, positivt och tydligt sätt och skapar goda relationer med kunder och kollegor. Du bör vara flexibel, ansvarstagande och lyhörd. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut. Du är kreativ, stresstålig och har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är en fördel.

Arbetsplatsen

Bergslagskommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora samverkar sedan 2004 i en gemensam miljö- och byggförvaltning, Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen. Lindesbergs kommun är värdkommun. Förvaltningen består av ca 50 personer och arbetar med myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet, plan- och byggområdet, bostadsanpassning, livsmedelskontroll, serveringstillstånd, samt kart- och mätverksamhet.

Övrigt

Vi är måna om personalens hälsa och erbjuder därför generös flextid, friskvårdstimme och rökfri arbetstid.

Sista ansökningsdag: 29 september 2017

Läs mer och sök tjänsten via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster