Skriv ut

Vi söker livsmedelsinspektör

Till samhällsbyggnadsförvaltningen söker vi en positiv och energisk livsmedelsinspektör för att ersätta en tjänstledighet. Vi erbjuder dig ett varierande och utmanande arbete tillsammans med trevliga kollegor.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, vilket innebär att förbereda och genomföra inspektioner och revisioner av livsmedelsanläggningar. Du kommer även att handlägga inkommande registreringar samt utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar.

Du har mycket kontakter med företagare, allmänheten och andra förvaltningar. Vi erbjuder dig ett flexibelt och självständigt arbete där du själv planerar din arbetsdag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot livsmedel, miljö- och hälsoskydd eller liknande. Du ska ha god kunskap om livsmedelslagstiftningen. Erfarenhet av tillsynsarbete samt kunskaper om dricksvatten är en fördel.

Du kommunicerar på ett enkelt, positivt och tydligt sätt och skapar goda relationer med företagare och kollegor. Du bör vara flexibel, ansvarstagande och lyhörd. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut. Du är kreativ, stresstålig och har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är en fördel.

Arbetsplatsen

Bergslagskommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora samverkar sedan 2004 i en gemensam miljö- och byggförvaltning, Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen. Lindesbergs kommun är värdkommun. Förvaltningen består av ca 50 personer och arbetar med myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet, plan- och byggområdet, bostadsanpassning, livsmedelskontroll, serveringstillstånd, samt kart- och mätverksamhet.

Övrigt

Vi är måna om personalens hälsa och erbjuder därför generös flextid, motionstimme och rökfri arbetstid

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsform: vikariat 1 år
Tjänsten tillsätts under förutsättning att nuvarande anställd personal påbörjar utbildning.
Vi tar endast emot ansökningar via HR-supporten.

Sista ansökningsdag: 24 januari 2018

Läs mer och sök tjänsten via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster