Skriv ut

Vi söker miljöinspektör

Till Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagens söker vi nu en positiv och engagerad miljöinspektör för att förstärka vårt tillsynsarbete på miljökontoret. Vi erbjuder dig ett varierande och utmanande arbete tillsammans med trevliga och erfarna kollegor.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta inom miljöbalkens område främst med handläggning av ärenden som rör enskilda avlopp men även med övrig hälsoskyddstillsyn och värmepumpar. I arbetet ingår att förbereda och genomföra inspektioner, informera, skriva rapporter/beslut, följa upp krav, åtgärder och beslut mm.

På miljökontoret jobbar totalt 14 personer uppdelade i tre grupper: miljöskydd, hälsoskydd och energi- och klimatrådgivning. Du kommer att jobba i hälsoskyddsgruppen tillsammans med fem kollegor.

Kvalifikationer

Du bör ha relevant högskoleutbildning, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör eller miljövetare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vår arbetsgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppgifter och god kunskap om miljöbalken.

I myndighetsrollen bör du som person ha förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut. Myndighetsrollen ställer också krav på en utpräglad känsla för integritet. Du bör ha en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med verksamhetsutövare och allmänhet. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Du är kreativ, engagerad och stresstålig, samt har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Vidare ska du kunna uttrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift.

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen är en gemensam nämnd- och förvaltningsorganisation för fyra kommuner: Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora. Lindesbergs kommun är värdkommun. Förvaltningen består av ca 50 personer som arbetar med myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet, plan- och byggområdet, bostadsanpassning, livsmedelskontroll, serveringstillstånd, samt kart- och mätverksamhet.

Bergslagen har ett rikt kultur- och friluftsliv och förvaltningen är centralt belägen i Lindesberg med goda pendlingsmöjligheter till Örebro.

Övrigt

Vi är måna om personalens hälsa och erbjuder därför generös flextid, motionstimme och rökfri arbetstid.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 20 november 2017.

Läs mer och sök tjänsten via denna länk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster