Skriv ut

Just nu pågår vår kampanj En i taget

Samhällsbyggnad Bergslagen tillsammans med Örebro kommun samarbetar med flera verksamheter i Örebro län för att du ska få en tryggare sommar.

Den som serverar en alkoholdryck är skyldig att kontrollera åldern och ska neka om gästen är märkbart berusad. Bartendern eller servitören/servitrisen är dessutom skyldig att kontrollera att gästen inte langar alkoholen till någon som är för ung eller berusad.

På nattklubbar är detta en praktisk omöjlighet. Många tror att ordningsvakter eller annan personal kan ta över detta ansvar, men ansvaret ligger alltid på den som serverar alkoholen. Om ansvaret inte sköts riskerar bartendern eller servitören/servitrisen böter eller fängelse.

Vad innebär En i taget för mig?

På restauranger, nattklubbar och festivaler kommer bartendern, servitören eller servitrisen att servera En i taget. Du kan alltså bara beställa en öl, drink eller cider i taget. Detta innebär att om du vill köpa en öl till dig själv och en till din kompis får han/hon hämta den själv i baren. Köper du shots får du dricka dessa i baren.

Frågor och svar om kampanjen "En i taget".PDF

För mer information, kontakta tillståndshandläggare Johannes Glanz, 0581-815 31.

Läs mer om serveringstillstånd på sidan om servering av alkohol.

Informationsmaterial:
BordsryttarePDF
DrinkunderläggPDF
FlyersPDF


2017-04-12

Bild från musikfestivalen "Putte i parken", foto: Michael Erhardsson