Skriv ut

BMB har skaffat elbil

För att ligga i framkant när det gäller omställningen till en fossilfri fordonsflotta har BMB valt att satsa på en elbil när en av tjänstebilarna skulle bytas ut!

Med elbilen får man en bil med betydligt högre verkningsgrad än motsvarande bensin eller dieselbil att den dessutom är mycket miljövänligare bidrar också till en bättre miljö. Vår elbil drar c:a 1,5 kWh per mil vilket motsvarar c:a 2 kr/milen.

Elbilar är dyrare att köpa än många vanliga bilar å andra sidan är den, sett över tid, mycket billigare att köra. El kostar heller inte alls lika mycket som bensin eller diesel. Eftersom elbilen saknar sånt som koppling, katalysator och kamrem blir också underhållet av bilen mindre.

Elbilens elmotor gör att den både är snabbare och smidigare att köra än många vanliga bilar. Till skillnad från bensin- och dieselbilar varken luktar eller låter elbilen och man kan köra hela 15 mil i normal hastighet på en laddning sommartid!

Är du intresserad av elbilar och hur man laddar dem? Då är du välkommen att höra av Dig till Energi- och klimatrådgivningen på BMB tel.0581-812 34.