Skriv ut

Livsmedel

Enheten för livsmedelskontroll kontrollerar de livsmedelsanläggningar som finns i våra fyra kommuner. Målet med kontrollen är att de livsmedel som säljs ska kunna ätas utan risk för att konsumenterna blir sjuka. Konsumenterna ska inte heller bli lurade när de köper livsmedel.

Regler för livsmedelsföretag

Du som är eller planerar att bli livsmedelsföretagare hittar mer information under rubriken livsmedelsföretag. Här finns information om exempelvis registrering och avgifter.

Livsmedelskontroll

Alla registrerade livsmedelsföretag kontrolleras regelbundet. Det gör vi genom att inspektera företagen. Vid en inspektion kontrollerar vi till exempel att lokalerna är lämpliga för verksamheten, att livsmedel förvaras i bra temperaturer, att det är rent och god hygien. Vi tittar hur det ser ut, ställer frågor till personalen och granskar dokumentation. Vi kan även ta prover på maten. 

Hur ofta vi kontrollerar företagen beror på hur stora de är och vilken hantering de har. Vissa företag inspekteras flera gånger per år medan andra företag besöks vart annat eller vart tredje år.

Senast uppdaterad 2019-10-11

Hjälp för sökning på vår webbplats

Använd sökfunktionen i övre listen för sökning på webbplatsen. För sökning av ett speciellt ord på en av sidorna, tryck ctrl + F och skriv in ordet du söker i rutan som dyker upp.

Kontakt

Servicecenter
0587-55 00 40
måndag-fredag 8-16
lunchstängt 12-13
dag före helgdag 8-12

servicecenter@sbbergslagen.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen
Besöks- och postadress
Kungsgatan 41 (Gamla kirurgen)
711 30 Lindesberg
Personal

Boka tid innan du besöker oss. Kontakta servicecenter eller din handläggare.

Hittade du det du sökte? * (obligatorisk)
Hittade du det du sökte?
Specifika frågeställningar
Om du har specifika frågeställningar, skicka istället in dem till
info@sb-bergslagen.se