Skriv ut

Sveriges miljömålsarbete

Sveriges miljömål

Sveriges riksdag har beslutat om miljömål för Sveriges miljöarbete. Syftet med målen är att vi ska lösa våra miljöproblem nu och inte lämna över dem till kommande generationer. Sveriges miljömål är riktmärken för detta miljöarbete.

Det svenska miljömålssystemet består av ett generationsmål, 16 miljömål och ett tjugotal etappmål. Generationsmålet och miljömålen ska vara uppnådda 2020, med undantag av målet Begränsad klimtpåverkan som ska vara uppnåt 2050. De olika etappmålen har olika tidpunkter för måluppfyllelsen.

Läs mer om Sveriges miljömål här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Naturvårdsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regionala miljömål

Länsstyrelsen har tillsammans med Skogsstyrelsen, Region Örebro län, länets kommuner och föreningar enats om 14 regionala miljömål för Örebro län under perioden 2015-2020. För dessa mål finns ett åtgärdsprogram för perioden 2016-2020. Åtgärdsprogrammet har utarbetats i bred samverkan i länet och landat i sex fokusområden som har kopplingar till de regionala miljömålen.

Läs mer om det regionala miljömålsarbetet i Örebro län på Länsstyrelsens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2018-11-26

Hjälp för sökning på vår webbplats

Använd sökfunktionen i övre listen för sökning på webbplatsen. För sökning av ett speciellt ord på en av sidorna, tryck ctrl + F och skriv in ordet du söker i rutan som dyker upp.

Kontakt

Servicecenter
0587-55 00 40
måndag-fredag 8-16
lunchstängt 12-13
dag före helgdag 8-12

servicecenter@sbbergslagen.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen
Besöks- och postadress
Kungsgatan 41 (Gamla kirurgen)
711 30 Lindesberg
Personal

Boka tid innan du besöker oss. Kontakta servicecenter eller din handläggare.

Hittade du det du sökte? * (obligatorisk)
Hittade du det du sökte?
Specifika frågeställningar
Om du har specifika frågeställningar, skicka istället in dem till
info@sb-bergslagen.se

Bild, Sveriges miljömål