Skriv ut

Sveriges miljömålsarbete

Sveriges miljömål

Sveriges riksdag har beslutat om miljömål för Sveriges miljöarbete. Syftet med målen är att vi ska lösa våra miljöproblem nu och inte lämna över dem till kommande generationer. Sveriges miljömål är riktmärken för detta miljöarbete.

Det svenska miljömålssystemet består av ett generationsmål, 16 miljökvalitetsmål och 28 etappmål. Generationsmålet och miljökvalitetsmålen ska vara uppnådda 2020, med undantag av målet Begränsad klimtpåverkan som ska vara uppnåt 2050. De olika etappmålen har olika tidpunkter för måluppfyllelsen.

Läs mer om Sveriges miljömål på den svenska miljömålsportalens hemsida www.miljömal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Naturvårdsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regionala miljömål

Länsstyrelserna och Skogsstyrelsen gör varje år en uppföljning av möjligheten att nå 13 av de 16 miljökvalitetsmålen inom varje län, enligt anvisningar från Naturvårdsverket. Miljökvalitetsmålen följs upp och bedöms dels i sin helhet, dels i de delar som respektive länsstyrelse anser vara viktigast att redovisa utvecklingen för.

Några län har också egna regionala miljömål för att kunna sätta in regionala åtgärder och följa upp regionalt viktiga aspekter som inte täcks in av etappmål eller miljökvalitetsmålens preciseringar.

Läs mer om det regionala miljömålsarbetet i Örebro län på Länsstyrelsens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017-09-12

Hjälp för sökning på vår webbplats

Använd sökfunktionen i övre listen för sökning på webbplatsen. För sökning av ett speciellt ord på en av sidorna, tryck ctrl + F och skriv in ordet du söker i rutan som dyker upp.

Kontakt

Servicecenter
0587-55 00 40
måndag-fredag 8-16
lunchstängt 12-13
dag före helgdag 8-12

servicecenter@sbbergslagen.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen
Besöks- och postadress
Kungsgatan 41 (Gamla kirurgen)
711 30 Lindesberg

Besökstider
måndag-fredag 8.00-15.30
lunchstängt 12.00-13.00

Hittade du det du sökte? *
Bild, Sveriges miljömål